Težak poraz Manchester Uniteda
Najbolja utakmica West Hama ove sezone

Arsenal i West Ham u polufinalu

Težak poraz Manchester Uniteda

M. Maksimović

Arsenal i West Ham će igrati u polufinalu Carling Cupa. I dok je ulazak u polufinale Arsenala očekivan, prolazak West Hama predstavlja veliko iznenađenje. Svojih pet minuta su čekićari dočekali večeras, deklasiravši Manchester United 4:0.Trenutačno najlošiji sastav Premiershipa je iskoristio svoju priliku protiv poprilično oslabljenog Manchester Uniteda.

Utakmica je odigrana na Upton Parku u pravim zimskim uslovima, tokom cijelog susreta je padao snijeg, ali domaćim navijačima definitivno nije bilo hladno.Već nakon prvog dijela West Ham je vodio 2:0,dvostruk strijelac je bio Jonathan Spector.

Prvi gol je postigao glavom u 22.minuti, drugi osam minuta prije kraja prvog poluvremena, nakon što se okliznio Fabio. U nastavku utakmice je na sceni Carlton Cole koji je prvo u 56.minuti na ubacivanje Obine povisio na 3:0, da bi samo deset minuta kasnije svojim drugim golom zapečatio sudbinu Manchester Uniteda u Carling Cupu.

Arsenal nije dozvolio iznenđenje, te je plasman u polufinale osigurao preko Wigana.Wenger nije previše eksperimentisao sa ekipom. Svoju bolju igru nakon nekoliko propuštenih prilika, Arsenal je naplatio u 43.minuti kada nakon kornera Thea Walcotta, autogol postiže Antolin Alcaraz. Konačnih 2:0 postavio je Nicklas Bendtner na centaršut Vele u 67.minuti.

U srijedu se igraju preostale dvije utakmice. Gradski derbi igraju Birmingham i Aston Villa, dok Ipswich u drugoj utakmici dočekuje West Bromwich Albion.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.