Težak poraz mladih bh. nogometašica od Irske

Start kvalifikacija

Težak poraz mladih bh. nogometašica od Irske

Ženska kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je težak poraz na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igračice do 17 godina u Engleskoj.

 Mlade bh. nogometašice su u prvom kolu kvalifikacijskog turnira u ruskom gradu Uljanovsku danas poražene od Irske rezultatom 12:1.

Jedini pogodak za bh. reprezentaciju postigla je Amna Lihović u 59. minutu. Drugi susret na turniru izabranice Ilije Lucića igraju 8. augusta protiv Rusije, a tri dana kasnije protiv Turske. Dvije najbolje ekipe plasirat će se u drugu rundu kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.