Težak poraz Radeljića i Piplice

Bundesliga, 16. kolo

Težak poraz Radeljića i Piplice

U sjeni velikog derbija 16. kola Bundeslige koji su u Minhenu odigrali Bayern i Hoffenheim (2:1) igrane su i ostale utakmice ove runde.

Ubjedljiv domaći poraz pretrpio je Energie Cottbus, naših Ivana Radeljića i Tomislava Piplice od Stuttgarta. Bilo je 3:0 za goste, a Radeljić se utopio u sivilo svog tima. Piplica nije ulazio u igru.
Schalke 04 je u veoma interesantnom susretu nadigrao ove polusezone odličnu Herthu. Gol odluke nakon sijaset promašenih prilika na obje strane postigao je njemački reprezentativac Asamoah u 68. minutu.

Bayer Leverkusen je prekinuo lošu seriju te je na gostovanju Borussiji iz Moenhenladbacha došao do tri vrijedna boda (3:1). Patrick Helmes, koji je jedno vrijeme vodio bitku sa Vedadom Ibiševićem za prvu golgetersku poziciju postigao je treći gol.
Said Huseinović nije ulazio u igru za Werder u Karlsruheu, gdje je domaćin slavio sa 1:0.

Rezultati 16. kola
Arminia Bielefeld - Borussia (D) 0:0, Eintracht Frankfurt - Bochum 4:0, Energie Cottbus - Stuttgart 0:3, Karlsruhe - Werder Bremen 1:0, Borussia (M) - Bayer Leverkusen 1:3, Schalke - Hertha BSC 1:0.

Poredak
Hoffenheim 34, Bayern 34, Bayer 04 31, Hertha 30, HSV 27, Schalke 04 26, Bosussia (D) 26, Stuttgart 24, Werder 23, Wolfsburg 23, Eintracht 19, Koln  19, Hannover 16, Arminia 13, Karlsruhe 13, Energie 12, Bochum 11, Borussia (M) 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.