Dobro pogledajte rezultat u 86. minuti, a zatim i konačan ishod: Ovako nešto nećete vidjeti dva puta
Foto - Screenshot

Nestvarna utakmica u Boliviji

Dobro pogledajte rezultat u 86. minuti, a zatim i konačan ishod: Ovako nešto nećete vidjeti dva puta

M. Šljivak

Fudbal u Južnoj Americi često zna donijeti uzbuđenja kakva se ne viđaju nigdje drugo na svijetu.

Posebno se to odnosi na velike derbije širom ovog kontinenta, a ono što se protekle noći dešavalo prvenstvu Bolivije nešto je što se zaista rijetko viđa na fudbalskim terenima.

Veliki derbi The Strongesta i Bolivara donio je čak osam pogodaka uz nevjerovatnu završnicu koja se ne viđa dva puta u životu.

Do 32. minute ovog meča mreže su mirovale, a zatim The Strongest radi sjajan posao i za samo sedam minuta pogotkom Benegasa te Ortege s bijele tačke dolazi do 2:0 na poluvremenu.

Nakon deset minuta igre u nastavku već je bilo 3:0 i činilo se kako je sve gotovo u ovom derbiju, no Bolivar se nije predavao i četiri minute kasnije preko Rodrigueza dolaze do pogotka nade (3:1).

Ovaj rezultat na semaforu se zadržao do 86. minute. Niko nije mogao ni naslutiti kakav će konačni rezultat biti na semaforu.

Oglasi

Bolivar prvo stiže do gola za 3:2. Pogodio je Villamil u 86. minuti meča, a u 90. gosti preko Cesara dolaze do 3:3 i ostavljaju navijače domaćeg tima u potpunom šoku.

To je međutim bilo tek zagrijavanje za dešavanja iz nadoknade. Utakmica je produžena osam minuta, ali zbog nezapamćenog haosa igrale su se 23 minute nadoknade.

Bolivar u 98. minuti dolazi do nevjerovatnog preokreta. Rodriguez drugim golom dovodi svoj tim u prednost od 4:3 i činilo se kako će bolivijski velikan stići do pobjede na nestvaran način.

Sudija je zbog duge proslave gola dodatno produžio utakmicu, a zatim slijedi potpuni haos. The Strongest dobija penal, a Villamil crveni karton.

Strasti se nisu smirivale. S obje strane viđena su po dva crvena kartona, a penal koji je dosuđen izveden je tek u 110. minuti meča.

Triverio je uspješno pogodio za 4:4 i konačan kraj ovog nestvarnog meča koji je trajao gotovo 113 minuta.

Prvenstvo Bolivije često donosi zaista nevjerovatne detalje, a veliki derbi na kraju nije donio pobjednika, pa je razlika na tabeli ostala ista.

The Strongest je nakon 22 odigrana kola prvi s 50 osvojenih bodova, Bolivar je treći s tri boda manje, ali i četiri remija zaredom koja bi ih na kraju mogla koštati titule.

Među ova dva rivala uvukao se Always Ready koji je na 48 bodova i ova tri tima će se do kraja prvenstva boriti za naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi