Thiago Silva: Milan je jedna velika obitelj

Brazilski defanzivac Rossonera

Thiago Silva: Milan je jedna velika obitelj

Edmir Škorić

Prije sedam dana mnogi su Milanu predvidjeli katastrofalnu seonu, a onda su Rossoneri nanizali tri pobjede - Roma, Real Madrid i Chievo. Formula tih rezultata je napadačka igra, tvrdi defanzivac italijanske momčadi Thiago Silva.

"Napoli je velika momčad sa kvalitetnim igračima koji mogu napraviti razliku", kazao je Thiago Silva za Milanov kanal, a onda i nastavio.

"Moramo u San Paolo otići igrati utakmicu sa dosta poštovanja prema protivniku. To ne znači da se isključivo branimo, već da napadamo kao na Bernabeu. Napasti protvnika - to je tajna nekoliko posljednjih dobrih rezultata."

Bivši defanzivac Fluminensea dodao je kako se ekipa uspjela spasiti u Veroni zahvaljujući Alessandru Nesti.

"Tim je pokazao veliki karakter. Počinjemo se razvijati i to je jako bitno za nas. To se moglo vidjeti na jučerašnjoj utakmici protiv Chieva. Način na koji smo reagovali pokazao je kako je ekipa zajedno na i izvan terena. Dida je dobrim intervencijama spasio utakmicu, a zagrljaj igrača nakon utakmice pokazao je jedinstvo ekipe i Milan je jedna velika obitelj".

"Nesta je nevjerovatan igrač, nemam riječi kojima bi ga opisao. Stvarno uživam igrati pored njega i to mi daje puno povjerenja. Nadam se da ću biti u mogućnosti igrati s njim u odbrani Milana za dugo vremena", završio je Brazilac.Milan već ove srijede gostuje Napoliju u okviru 10. kola italijanske Serije A. Pobjedom bi Rossoneri mogli i do treće pozicije na tabeli, dok će ih poraz sigurno vratiti u donji dio.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.