Thiago Silva odbio Kinu, Bliski Istok i Brazil, za sada u igri tri evropska velikana

Uskoro slobodan igrač

Thiago Silva odbio Kinu, Bliski Istok i Brazil, za sada u igri tri evropska velikana

E. Škorić

Već je postalo poznato da će Thiago Silva na kraju ove sezone napustiti PSG kao slobodan igrač, ali i dalje nije poznato u kojem timu će igrati naredne sezone.

Silva se ove sedmice vraća u Francusku, čeka ga sedam dana karantina i onda nastavak treninga sa PSG-om i pripreme za nastavak mečeva u Ligi prvaka, dok je njegov klub još ranije proglašen prvakom nakon što je ustanovljeno da nema uslova da se Ligue 1 odigra do kraja.

Silva će produžiti ugovor s PSG-om tek do kraja augusta, kako bi odigrao mečeve Lige prvaka, a onda će da napusti Pariz i nakon dugo godina promijeni klupske boje.

Klubovi iz Kine, Bliskog Istoka, ali i rodnog Brazila bili su spremni ponuditi ugovore Silvi, ali on je odbio sve to jer želi da igra na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine i zato planira odigrati barem još jednu dobru sezonu u nekoj od evropskih liga.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Everton bi bio opcija, jer je trener Carlo Ancelotti bio taj koji ga je odveo u Milan 2009. godine i koji ga je vodio u PSG. Bilo bi to njegovo treće iskustvo s trostrukim osvajačem Lige prvaka (2003., 2007. i 2014.). No, Everton još nije dao prijedlog.

Također, trener Napolija Gennaro Gattuso je priznao da bi želio u timu imati Silvu, a i dalje je aktivna priča o povratku u Milan gdje danas igra njegov stari saigrač i dobar prijatelj Zlatan Ibrahimović.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi