Thierry Henry «razbio» Valensiju
Thierry Henry u derbiju dao tri od Barcina četiri gola

Primera liga – 14. kolo

Thierry Henry «razbio» Valensiju

Thierry Henry doslovce je «razbio» Valensiju u derbiju 14. kola španske Primere, pa i možda i jesenjeg dijela sezone na Pirinejskom poluostrvu.

On je postigao tri gola za Barcelonu koja je na «Nou Campu» nadigrala Valensiju, rezultazom 4:0. Doveo je Katalonce u vodstvo u 20. minutu, da bi na 2:0 francuski reprezentativac povećao osam minuta kasnije. Tek što je počelo drugo poluvrijeme za Barcu je pogodio i Daniel Alves, a konačnih 4:0 djelo je genija Henry u 79. minutu.

"Žuta podmornica" se digla "iz dubine"

U subotu naveče (6. decembra) odigrana su još dva sjajna susreta 14. kola. Drugoplasirani Villareal okliznuo se na svom terenu. Remizirali su sa Getafeom, i dobro su prošli! Gubili su sa 0:3 poslije pola sata utakmice. Getafe su u veliku, ali ne i nedostižnu prednost doveli Granero u 10, Gavilan u 17 i Casquero u 30. minutu.

Međutim, u drugom poluvremenu najprije je Pires u 54. smanjio na 1:3. Potom, drama u finišu. U 83. minutu Eguren je postigao gol za 2:3. Bod «žutoj podmornici» osigurao je Rosi pet minuta prije kraja utakmice.

Furiozni Atletico Madrid 

Atletico iz Madrida je bio ubjedljiv na gostovanju kod Gijona. Bilić je doveo domaće u prednost u 4. minutu. Aquero je preokrenuo rezultat pogocima u 5. i 41. minutu. Na 1:3 povisio je Forlan u 55, ali je Gijon u igru vratio Barrel u 60. No, onda su stvar preuzeli Maxi Rodrigez u 71. i Forlan u 81. minutu za konačnih 2:5. 

Sutra se igraju ostale utakmice 14. kola, a prema trenutnom stanju na tabeli Barcelona je prva sa 35 bodova. Drugi je ostao Villareal sa 29, dok je Valensija treća sa 27, a Real Madrid ima 26 bodova... Na dnu tabele su Numancia (11), Osasuna (8) i posljedni Recreativo Huelva (7).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.