Tuchel tvrdi da je sve bila šala: Sve je pogrešno prevedeno!
Foto - EPA

Nijemac sinoć govorio o spornom intervjuu

Tuchel tvrdi da je sve bila šala: Sve je pogrešno prevedeno!

Midhat Šljivak

Thomas Tuchel više nije trener francuskog PSG-a. 

Nijemac je sinoć saznao da više neće voditi klub koje ostavlja na drugom mjestu sa bodom manje od vodećeg Lyona, a kao razlozi otkaza u PSG-u su mu saopštili nekomunikativnost i nepovezanost sa timom.

Mnogi su se pitali je li jučerašnji intervju za njemačke medije uzrok otkazu. Tuchel tvrdi da nije.

"Nisam govorio o politici. Sigurno je sve pogrešno prevedeno. Pogledajte intervju. Rekao sam da je PSG poseban klub, veliki izazov i da se ništa nije promijenilo", rekao je Tuchel i dodao je:

"Rekli su mi da se radi emisija o njemačkim trenerima, a ne da je intervju. Šalio sam se na njemačkom jeziku, nije prevedeno dobro. Ne možete prevoditi riječ po riječ. To je bila šala. Nisam ni dao dozvolu da se sve to objavi kao intervju", istakao je Tuchel.

Ipak, nakon svega Tuchelu je uručen otkaz, a umjesto njega na klupu sjeda Mauricio Pochettino.

Šta je to što je zasmetalo čelnicima PSG?

Sporne izjave Tuchela prevedene su na slijedeći način:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

“U ovih šest mjeseci sam se pitao: "Jesam li još uvijek trener ili sam političar u sportu, ministar sporta? Gdje je moja uloga kao trenera u ovakvom klubu? Rekao sam sebi: Samo želim trenirati. Zato sam postao trener i zato to i dalje jesam, mogu se naći bilo gdje. Bilo gdje gdje postoji pola terena za trening i DVD uređaj za snimanje video zapisa. Ja volim fudbal, ali u ovom klubu se ne radi uvijek o fudbalu. U ovakvom klubu ima niz utjecaja, nije samo interes ekipe".

Te riječi su navodno uvrijedile čelnike kluba koji su mu uručili otkaz šest mjeseci prije isteka ugovora.

Top Komentari

miki30
Pa frajer je sto posto upravu, boli njeg racku za otkazom. Kao da se on šta pitao tamo, više se brojalo Neymarovo, Mbappeovo ili onog Nassera Al-Kalleifia, tako da bolje otići iz tog plastičnog kluba ako imaš svoj stav i obraz, valjda trener treba da bude šef a ne tamo neki šeik koji nema pojma o fudbalu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi