Thun i Zurich slavili u gostima

Švicarska Superliga

Thun i Zurich slavili u gostima

Edmir Škorić

Čak devet golova postignuto je u nedjeljne dvije utakmice 24. kola švicarske Superlige...

Gostujuće pobjede ostvarili su Thun i Zurich. Thun je u gostima kod Aaraua slavio s 4:1 i došao do devetog ovosezonskog trijumfa. 

Vodili su domaći golom Gygaxa na poluvremenu 1:0, ali su Zuffi, Schirinzi, Schneuwly i Schinelholz u nastavku razmontirali domaću momčad. 

U derbiju je Zurich, kao gost, savladao Young Boys s 3:1. I na tom stadionu je domaćin poveo. Costanzo je na otvaranju drugog dijela zabio za 1:0, ali su Gavranović, Chikhaoui i Pedro preokrenuli rezultat u korist gostiju, koji su sada na drugom mjestu sa 40 bodova, pet manje od lidera Basela. Isti broj bodova, na četvrtom mjestu, imaju Boysi.

Superliga, 24. kolo:
Aarau - Thun 1:4 (Gygax 24/ Zuffi 64, Schirnzi 71, Scheuwly 84, Schindelholz 92)
Young Boys - Zurich 1:3 (Costanzo 47/ Gavranović 67, Chikaoui 82 - penal, Pedro 93)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.