Thuram: Svi stadioni se trebaju zatvoriti, a ne samo Interov

Razočaran novim rasističkim ispadom

Thuram: Svi stadioni se trebaju zatvoriti, a ne samo Interov

Endin Čaušević

Legendarni fudbaler Lilian Thuram priznao je da je zgrožen situacijom u Seriji A, odnosno čestim rasističkim ispadima na stadionima italijanskog najjačeg ranga.

Mnogi su se oglasili u javnosti nakon sramotnog rasističkog ispada navijača Intera na račun Kalidou Koulibalyja koji se desio prošle sedmice. Oglasio se i nekadašnji igrač Juventusa koji je poručio da je sramota to što se dešava, no da je još gore što niko ništa ne radi po tom pitanju.

Thuram je izjavio da su se takve stvari dešavale i dok je on igrao u Seriji A, te da je i sam bio žrtva vrijeđanja na rasnoj osnovi. Francuz je razočaran što niko ne radi ništa po tom pitanju i poručio je da se utakmice ne trebaju igrati kada se to dešava.

"Kada sam igrao u Italiji te stvari su se dešavale i sam sam to doživio. Eto nakon 12 godina ništa se nije promijenilo i zbog toga sam razočaran. Ne razumijem kako im to nije prioritet. Pa, Seria A se treba zaustaviti kada se to desi i utakmice se ne smiju igrati. Kada se takvi incidenti dese zatvorio bih svaki stadion u Seriji za za vikend, ne samo Interov", rekao je Thuram.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi