Tiago: Uživam u podršci koju mi pružaju navijači

Napadač Željezničara za brazilske medije

Tiago: Uživam u podršci koju mi pružaju navijači

Tiago Rodrigues Faria je jedna od rijetkih svijetlih tačaka Željezničara u ovoj sezoni.

Brazilac je na Grbavicu stigao na mala vrata, a onda je za kratko vrijeme svojim golovima kupio navijače i donio svom klubu nekoliko vrijednih pobjeda.

Tiago je posljednjih dana interesantan i brazilskim medijima, kojim je ispričao svoju priču. Ofanzivac Plavih je govorio o životu u Sarajevu, situaciju u ekipi ali i o ambicijama u daljoj karijeri.

"U Bosnu i Hercegovinu sam stigao prije šest mjeseci i brzo sam se prilagodio. Mnogo mi je pomoglo to što sam odlično prihvaćen. Svi me tretiraju dobro, što se odnosi i na navijače. Zaista imam njihovu veliku podršku i već mogu reći da sam im idol", započeo je Brazilac, koji je potom govorio o samom dolasku u Željezničar:

"Ovdje živi moj prijatelj s kojim sam igrao u mladom timu Fluminensea. On me je pozvao u Sarajevo, a potom sam porazgovarao sa svojom porodicom i suprugom. Podržali su me i odlučio sam se za dolazak u Evropu. Danas, taj prijatelj je ujedno i moj menadžer i zbog toga sam veoma sretan".

Tiago je za medije u svojoj domovini istakao kako mu je trenutno lijepo u Željezničaru, te da ima ambiciju zadržati se dugo u Evropi.

"Moja budućnost pripada Bogu, kojem se zahvaljujem na svemu što mi je podario. Svoju karijeru planiram nastaviti graditi u Evropi, jer mi je ovdje lijepo. Spomenuo sam dobar odnos sa navijačima, a to je nešto u čemu zaista uživam", zaključio je Tiago.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Brazilski napadač je ove sezone postigao pet pogodaka u dresu Željezničara i prvi je strijelac kluba sa Grbavice u Premijer ligi BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.