Tiago želi ostati u Madridu

Portugalac na posudbi u Atleticu

Tiago želi ostati u Madridu

Edmir Škorić

Tiago Mendes posuđen je iz Juventusa u Atletico Madrid i sada portugalski veznjak inzistira na tome da ostane u Španiji.

"Želim ostati ovdje. Vidjet ćemo li da li će Juventus i Atletico pregovarati, ali ja bih zaista volio", kazao je Tiago u razgovoru za Marcu.

Tiago je zaradio mjesto u početnom sastavu Quique Sanchez Floresa, budući da je na gostovanju kod Racing Santandera odigrao svih 90 minuta.

"Lijepo je osjetiti kako trener ima povjerenja u mene i to mi pomaže da igram sa dosta mirnoće. Veoma sam sretan. Došao sam ovdje da igram i pomognem Atleticu."

Portugalac je izrazio svoje ambicije, i unatoč njihovom dvanaestom mjestu u Primeri, vjeruje da mogu biti jedna od najboljih momčadi u Evropi.

"Možemo biti na vrhu. Cilj nam je doći do finala Kupa kralja i skoro smo tamo. Nakon toga, ostalo je dosta utakmica i moramo završiti na mjestu koje vodi u Evropsku ligu, u najmanju ruku."

Ukoliko Atletico želi kupiti Tiaga od Juventusa, morat će na račun torinskog kluba isplatiti osam miliona eura, koliko i stoji u ugovoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.