Tijesan prolaz Marseillea

Francuski Liga kup

Tijesan prolaz Marseillea

Edmir Škorić

U preostale dvije utakmice francuskog Liga kupa Marseille je na svom terenu savladao Lille, dok je golom Ebonda Touluse eliminirao Guingamp na gostovanju.

Toulouse je golom Ebonda savladao Guingamp na gostovanju. Posljednju večerašnju utakmicu odigrali su Marseille i Lille. Veledrom se zaledio nakon svega četiri minuta igre, kada je De Melo goste doveo u vodstvo. Ipak, svega pet minuta kasnije Lucho je poravnao rezultat na 1:1. Gosti su od 57. minute igrali sa deset igrača jer je Cabaye isključen, a domaći to koriste u 81. minuti i golom Valbuene prolaze u polufinale.

Lyon je razočarao u četvrtfinalu francuskog Liga kupa te su se minimalnim porazom na gostovanju kod Lorienta oprostili od takmičenja. Jedini pogodak na utakmici postigao je Gameiro i to nakon pogreške hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena koji je nedavno potpisao za Lyon.

Lavovi do kraja utakmice se nisu uspjeli vratiti i Lorient se plasirao u polufinale ligaškog Kupa. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić u igru je ušao dvadesetak minuta prije kraja.

Francuski Liga kup:
Marseille - Lille 2:1 (Lucho 9, Valbuena 81/ De Melo 4)
Lorient - Lyon 1:0 (Gameiro 4)
Guingamp - Toulouse 0:1 (Ebondo 54)
Bordeaux - Sedan (3. februar)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.