Tim 26. kola Primere Division
Messi je pokazao najviše u ovom kolu

Primera Division

Tim 26. kola Primere Division

U utakmicama 24. kola španske Primere bilo je mnogo uzbuđenja, kao i uvijek. Vodeći dvojac lige, Real Madrid i Barcelona su upisali sigurne pobjede, dok su Sevilla i Deportivo podijelili bodove.

Kao što obično bude, u timu kola svoje mjesto nađu igrači iz timova koji su najviše pokazali, pa su tako ovaj put u najboljih 11 Primere svoje mjesto našla petorica igrača Reala i Barcelone.

Čuvar mreže ovog kola je mladi golman Atletico Madrida, David De Gea koji se nakon povrede vratio među stative tima sa Vicente Calderona i bio je jedan od najzaslužnijih što Osasuna nije odnijela bodove sa Vicente Calderona.

Četvorka u odbrani je Azpilicueta, Lopo, Fazio i Sicila. Cesar Azpilicueta je odigrao vrlo dobro za Osasunu protiv Atletica, Alberto Lopo je najzaslužniji za remi Deportiva kod Seville, Federico Fazio je postigao prvi gol u dresu Seville i osigurao im bod, dok je malo poznati lijevi bočni Tenerifa, Pablo Sicila odigrao možda najbolju utakmicu karijere u pobjedi svog tima nad Espanyolom.

Dani Parejo, dijete Reala na posudbi u Getafeu, odigrao je utakmicu sezone protiv Mallorce i potpuno u sredini terena razbio goste. Mjesto srednjeg veznog pripada Xabiju Alonsu, koji je pokazao protiv Valladolida koliko je nedostajao Realu protiv Lyona, a svoje mjesto u vezi našao je još jedan dečko iz Madrida, Atleticov mladi veznjak Jurado, najbolji igrač Madriđana protiv Osasune.

Napadački trojac izgleda zastrašivo. Lionel Messi je s tri gola u drugom poluvremenu protiv Valencije ostavio Barcelonu u igri  za titulu s Realom, dok je Realov dvojac uništio Valladolid. Gonzalo Higuain je postigao koa i Messi tri gola, Ronaldo je postigao jedan pogodak iz penala, ali je učestvovao u akcijama kod svih golova Reala.

Tim kola: De Gea – Azpilicueta, Lopo, Fazio, Sicila – Parejo, Alonso, Jurado – Messi, Higuain, Ronaldo.
Igrač kola: Lionel Messi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.