Tino Costa potpisao za moskovski Spartak

Iz Valencije u Moskvu

Tino Costa potpisao za moskovski Spartak

Edmir Škorić

Prvo veliko ovoljetno pojačanje ruskog Spartaka je Tino Costa, bivši nogometaš Valencije.

Costa je iz Valencije u Moskvu prešao za sedam miliona eura. Dvadesetosmogodišnji argentinski veznjak potpisao je dugoročni ugovor s ruskim klubom, koji je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu.

Costa će se tako pridružiti svojim sunarodnjacima Nicolasu Pareji i Juanu Insaurraldeu. Rođen je u Las Floresu, a njegov prvi klub bio je Racing. Ipak, svoju ozbiljniju igrački karijeru započeo je u Parizu, igrao a Montpellier, da bi 2010. potpisao za Valenciju.

U dresu Šišmiša odigrao je 84 utakmice i postigao skromnih 10 golova. 

"Klub želi veznjaku svu sreću. Zahvaljujemo mu na njegovoj predanosti i trudu tokom boravka u Valenciji", saopštili su danas sa Mestalle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.