Tiote: Jednostavno moramo osvojiti Kup

Obala Slonovače uvijek favorit, ali bez trofeja

Tiote: Jednostavno moramo osvojiti Kup

Vezni igrač Newcastle United Cheick Tiote uvjeren je u pobjedu Obale Slonovače uoči dvoboja sa Sudanom na Afričkom kupu nacija.

Tiote je istakao kako njegova reprezentacija Obale Slonovače juriša na naslov prvaka Afrike, te kako je utakmica sa Sudanom veoma važna na tom putu.

Obala Slonovače nije bila prvak Afrike još od 1992. godine, iako kotira kao najuspješnija afrička reprezentacija na FIFA rang listi.

"Imamo zaista grupu sjajnih igrača i cilj nam je da osvojimo nešto. Moramo osvojiti Afrički kup nacija. Svaki put kada se održava ovo takmičenje mi budemo svrstani u favorite, ali kada pogledate riznicu trofeja vidite da tamo i nemamo nekog uspjeha. To svakako želimo promijeniti", rekao je Tiote.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije