"To bi značio kraj za Borac, novac moramo izmisliti!"
FOTO: fkborac.net

Vapaj čelnika Velikana iz Platonove

"To bi značio kraj za Borac, novac moramo izmisliti!"

S. Mlaćo

Borac je izborio opstanak u Premijer ligi BiH, ali daleko od toga od da Banjalučani mogu odahnuti. Naime, Uprava Velikana iz Platonove dužna je da obezbijedi 150 000 KM za dobijanje licence do 20. maja. 

Još veći problem za Borac je pored duga prema Poreskoj upravi dug prema školi fudbala "Džaja. U redovima Borca stigla je izvršna presuda prema kojoj je Borac dužan da plati 594.677, 11 KM.

"Taj dug koji imamo prema “Džaji” je rak rana kluba. Dug je izvršan i ne može se više osporiti. Ja zaista ne znam zašto se niko iz prethodnih uprava nije pojavljivao na sudu i mi sad imamo veliki problem. Gledajte cifra je velika i za mnogo veće klubove od Borca. Međutim, mi to moramo na neki način riješiti. Svjetlo na kraju tunela, koliko god to čudno zvučalo je činjenica da nam na naplatu dolaze dugovi koje je aktuelna uprava napravila da bi pokrila stare dugove, odnosno one koji su napravili naši prethodnici, a sve da bi klub mogao normalno da živi. Ako riješimo pitanje licence smanjićemo 90% problema. Nadam se da nećemo sljedeće sezone ponovo morati kretati iz Prve lige Republike Srpske. To bi praktično značilo kraj Borca!", ističe potpredsjednik Borca Vico Zeljković, te dodaje.

"U pat poziciji smo, novac nam je neriješiv problem. Iskoristili smo, da tako kažem pomoć prijatelja, ispucali smo sponzorske ugovore za tekuću sezonu, a novi sponzorski ugovori stupaju na snagu od 1. jula. Da kažem i to da smo već dogovorili nastavak saradnje sa većinom sponzora. Jednostavno moramo izmisliti novac do 20. maja".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Osojnica
Ovaj velikan iz Zenice sto se zvao Celik je i gori od Borca.To treba poslati u zonske lige odmah.Nas vodja Fuad radi na tome vec Bog mu zdravlje dao aionako je pacan.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi