To je to iz Pariza: Katarski Emir drastično smanjuje ulaganja u PSG!

Okreće se projektu u Rimu

To je to iz Pariza: Katarski Emir drastično smanjuje ulaganja u PSG!

M. Šljivak
Teme:

Francuski PSG prethodnih godina je imao ogromna ulaganja u tim.


Otkako ih je preuzela grupacija Qatar Sports Investments (QSI) na čelu sa katarskim Emirom Tamimom bin Hamad Al Thanijem, u PSG su uložena ogromna sredstva kako bi se napravio jedan od najjačih timova svijeta.

Međutim, usprkos ogromnin ulaganjima rezultat u Evropi, kojeg su prije svega željeli, nije postignut. PSG nije ni blizu osvajanja Lige prvaka i sve se više spominje kako će Emir uskoro smanjiti ulaganja u PSG.

Tako tvrdi i Le Parisien. Prema njihovim navodima, Tamim bin Hamad Al Thani ozbiljno razmišlja o znatnom smanjenju ulaganja u pariški klub.

"Emir od Katara je svjestan kritika koje i on doživljava zbog PSG-a. Smatra da to nije fer i da šteti njegovom ugledu. Ozbiljno razmišlja da zbog toga ograniči ulaganja u klub, ali i zbog nedostatka rezultata u Evropi", piše Le Parisien.

Također, QSI će uskoro kupiti i ekipu Rome. Očekuje se da će to biti novi veliki projekat ove države i pretpostavlja se da će dobar dio novca otići u ruke rimskog tima, umjesto u PSG.

To će biti sigurno veliki udar i na Francusku. Samo od poreza prošle godine PSG je državi uplatio 169 miliona eura, a ukupna ulaganja Katara u klub od 2011. godine premašila su milijardu i po eura.

Nema više izgovora: Katarski Emir 'okrenuo ploču' i odlučio dovesti nove ljude u PSG?

PSG je ove sezone uspio da osvoji titulu prvaka Francuske, ali to je sve što je ekipa Thomasa Tuchela uspjela napraviti.

mali su mogućnost da osvoje još tri trofeja, ali tu šansu nisu iskoristili. Posljednja je propala sinoć kada ih je Rennes nakon velikog preokreta savladao i osvojio Kup Francuske.

Nakon svega vlasnik ekipe katarski Emir Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani, navodno je odlučio da napravi ogromne promjene unutar tima. Spreman je na velike stvari i doći će čak i do promjena u rukovodstvu kluba.

Redom bi otkaze mogli dobiti predsjednik Nasser Al-Khelaifi, sportski direktor Antero Henrique, ali i trener Thomas Tuchel. Razlog su skromni rezultati, koji su praćeni velikim ulaganjima i to šef ne želi više da trpi.

Očekuje se da će prije svih otkaz dobiti sportski direktor Antero Henrique. Nije čovjek zadužen za transfere u prethodnom periodu uspio napraviti nijedan značajan transfer i pravio je neke neshvatljive poteze.

On nema apsolutno nikakvih zasluga za dovođenje Neymara ili Kyliana Mbappea u ekipu, ali je imao interesantan izbor pojačanja, pa je tako u Pariz doveo Lassana Diarru iz Al Jazire, te Leandra Paredesa iz Zenita.

Njemački trener Thomas Tuchel je također pod velikim upitnikom za nastavak rada u PSG-u. On sinoć nakon poraza od Rennesa nije želio previše govoriti o situaciji u klubu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ne znam šta da vam kažem. Morat ću razmiliti o svemu u narednih nekoliko dana", poručio je Tuchel.

I na kraju će vjerovatno navjeći ceh platiti predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi. Njega katarski Emir smatra najvećim krivcem za loše stanje unutar kluba i izvjesno je kako njega od naredne sezone nećemo gledati na poziciji predsjednika kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi