"Tog ljeta 2008. godine niko nije ponizio Manchester City kao ja"

Berbatov izabrao United

"Tog ljeta 2008. godine niko nije ponizio Manchester City kao ja"

Endin Čaušević

Legendarni bugarski napadač Dimitar Berbatov poznat je po tome što uvijek govori ono što misli, te stvari radi na svoju ruku iako je svjestan ponekada da mu to neće donijeti ništa dobro.

Berbatov je najbolje dane karijere proveo u Totttenhamu i Manchester Unitedu, a s klubom s Old Trafforda osvojio je skoro sve što se moglo osvojiti. Bugarin je ostao u srcima navijača Uniteda, a posebno po tome što je uvijek volio provocirati rivalske klubove.

Tako je i ovaj put jer Berbatov jasno daje do znanja svima da je Manchester United nivo iznad svih engleskih ekipa. U razgovoru za engleske medije pričao je o tome da je karijeru mogao nastaviti u Manchester Cityju kada je napuštao Tottenham i da su mu nudili ogromnu sumu novca, ali on je na kraju izabrao Crvene đavole.

"Bilo je interesovanje drugih klubova, a agent mi je stalno pričao da Manchester City želi da me dovede svim silama. Odmah sam mu rekao da se ne bavi s njima i da se ne muče pokušavanjem da me dovedu. Odmah sam rekao da želim u United koji je klub s bogatom historijom, sjajnim trenerom i igračima. Noć prije nego što je Robinho stigao u City iz Real Madrida dali su mi nevjerovatnu ponudu zbog koje bi mogli 'pali na zadnjicu', ali mene to nije interesovalo. Niko ih tada nije ponizio kao ja", rekao je Berbatov.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi