Togo ipak igra
Reprezentacija Togoa ipak će nastupiti u Angoli

Afrički Kup Nacija

Togo ipak igra

Uprkos nepotvrđenim informacijama koje dolaze iz Angole, prema kojima su još dvije osobe preminule nakon oružanog napada na autobus reprezentacije Togoa, delegacija ove afričke selekcije je odlučila ostati na prvenstvu Afrike i nastupiti.

Nakon što je u petak napadnut autobus s igračima i vodstvom reprezentacije Togoa delegacija Togoa odlučila je povući se s afričkog prvenstva, ali je samo dan uoči svoje prve utakmice odlučila ipak ostati u Angoli.

"Svi smo slomljenog srca, nema više zabave na prvenstvu, ali smo ostali jer želimo da pokažemo naše nacionalne boje, naš ponos i da pokažemo kako smo ljudi. Odluka o ostanku je donesena nakon sastanka s dužnocnicima Angole koji su dali garancije za našu sigurnost", rekao je Thomas Dossevi, reprezentativac Togoa.

"Imali smo sastanak s delegacijom Angole koja nam je obećala potpunu sigurnost, tako da ćemo biti na terenu protiv Gane u ponedjeljak", izjavio je za francuske medije Alaixys Romao vezista Togoa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.