Togo ne želi igrati u Libiji

Iz sigurnosnih razloga

Togo ne želi igrati u Libiji

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Togoa ne žele igrati u Libiji kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

U Bengaziji su trebali gostovati reprezentativci Togoa, no oni su to odbili zbog nedavnih nereda u tom gradu. 

FIFA je stoga naložila da se utakmica igra u Tripoliju 14. jula, a u Bengaziju su, podsjećamo, nedavno održane demonstracije, te je u sukobu demonstranata i provladine policije ubijena 31 osoba.

Togoanci su već imali loša iskustva. Sjetimo se samo pada helikoptera na aerodromu u Siera Leoneu 2007., kao i terorističkog napada na autobus u Angoli tri godine kasnije. Tada je smrtno stradalo nekoliko članova reprezentacije.

"Poslije svega što smo prošli, morate razumjeti da imamo pravo da odbijemo bilo kakav rizik", rekao je kapiten togoanske reprezentacije Serge Akakpo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.