Togo proglasio trodnevnu žalost
Dolazak na aerodrom

Reprezentativci Togoa se vratili kući

Togo proglasio trodnevnu žalost

M. Maksimović

Na licima onih koji su preživjeli najgoru nočnu moru, a bilo je i onih koji su se pojavili sa zavojima, ranjeni.Dva dana nakon tragičnog napada, reprezentativci Togoa su se vratili kući, a na aerodromu ih jedočekao veliki broj ljudi, koji je želio odati počast poginulim. Suze, očaj, nevjerica na licima igrača. Nažalost, krvavi napad nisu preživjeli glasnogovornik i pomoćni trener te vozač autobusa.

U Togu će biti proglašena trodnevna žalost, igrači bi se nakon svega vratili u Angolu, iako je Afrička fudbalska Konfederacija diskvalifikovala Togo. To je zatražio i ministar sporta ove zemlje.Najveća zvijezda ove reprezentacija Emmanuel Adebayor je taj koji najviše komunicira sa medijima, u trenutku dok njegovi saigrači u Manchester Ciytju stižu do nove pobjede, na drugom kraju svijeta, Adebayor je suočen sa tragedijom.

''Vratili smo se kući, proglašena je trodnevna žalost i tu ćemo ostati naredna tri dana. Sada smo tu sa svojim prijateljima, porodicama.Ako nam dozvole mi ćemo se vratiti u Angolu, želimo igrati za naše poginule'' kaže Emmanuel Adebayor

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije