Togo se povukao sa Afričkog kupa nacija

Nakon pokušaja atentata

Togo se povukao sa Afričkog kupa nacija

Fudbalska reprezentacija Toga povukla se sa Afričkog kupa nacija u Angoli nakon pokušaja atentata koji je na nju automatskim oružjem izvela grupa pobunjenika u pokrajini Cabindi.

Podsjetimo, sinoć su reprezentativci Togoa napadnuti tokom vožnje autobusom u Cabindu, prilikom čega je ubijen vozač, dok je ranjeno još šest osoba, među kojima i dva igrača, golman Kodjovi Obilale i odbrambeni igrač Serge Akakpo.

Fudbalski savez Afrike saopštio je da napad na Togoance neće uticati na održavanje Afričkog kupa nacija, koji bi trebao početi sutra, ali na kojem neće biti reprezentacije Togoa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.