Togoanska vlada vraća reprezentaciju?

Nakon što su odlučili igrati na turniru

Togoanska vlada vraća reprezentaciju?

Edmir Škorić

Predsjednik vlade Toga zahtijeva od nogometne reprezentacije da se danas (nedjelja) vrati iz Angole sa Afričkog kupa nacija.

U petak su reprezentativci Togoa doživjeli pravi pakao u angolskoj pokrajini Capinda, kada su tamošnji pobunjenici prosuli rafal po autobosu. Povrijeđeno je nekoliko ljudi, a najviše su stradali ljudi iz stručnog stožera kao i golman reprezentacije.

Potom su Adebayor i društvo odlučili povući se sa natjecanja, što je bilo za očekivati, no onda su ponovo odlučili ostati i braniti boje svoje zemlje na Afričkom kupu nacija.

Predsjednik vlade Edem Kodjo zahtijeva da se kompletna reprezentacija vrati natrag, no čini se da će hrabri Togoanci ipak odigrati svoje utakmice. Turnir se otvara večerašnjom utakmicom između domaćina Angole i Malija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije