Togu zabrana igranja na naredna dva AKN

CAF odlučio

Togu zabrana igranja na naredna dva AKN

Edmir Škorić
Teme:

Reprezentacija Toga, koja je odustala od Afričkog kupa nacija u Angoli zbog terorističkog napada na njihov autobus, dobila je zabranu igranja na naredna dva prvenstva, saopćio je to afrički nogometni savez (CAF).

Predsjednik CAF-a Issa Hayatou kazao je kako je ova odluka temeljena na 'uplitivanju vlasti', zbog čega je Togo i napustio takmičenje.

Podsjetimo, Togoanci su u angolskog pokrajini Cabinda napadnuti od strane tamošnjih pobunjenika, nakon čega su smrtno stradale dvije osobe. Igrači su željeli nastaviti turnir, kako bi osvetili svoje kolege, no vlada je zahtijevala povratak repezentacije u Togo, što je odmah i učinjeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.