Tojaga : Moramo dati svoj maksimum, pa šta bude

Trener Veleža pred nastavak sezone

Tojaga : Moramo dati svoj maksimum, pa šta bude

Ekipa Veleža svoju drugu polusezonu otvara gostovanjem kod Viteza. Utakmica koja se igra u okviru 19.kola Premier lige BiH, na rasporedu je u subotu, od 14:30 sati.

Zijo Tojaga će sjediti na klupi Veleža, a sa nama je podjelio svoja očekivanja pred nastavak sezone, i utakmicu protiv Viteza.

"Vi znate da je skoro do jučer bilo pitanje opstanka kluba. Ipak smo našli snage i okupili smo ovu mladu ekipu, pa da časno i pošteno odigramo ovih 12.kola. Trenutna situacija je malo bolja nego što je bila, a nadam se da će biti još bolje. Želja nam je da sa što stabilnijim klubom i ekipom dočekamo Federalnu ligu“, te dodao :

"Što se tiče utakmice sa Vitezom, nažalost imamo par povrijeđenih igrača, tako da ne možemo na teren izvsti ekipu koju smo uigravali. Međutim, ova ekipa će dati svoj maksimum, svjesna da je kvalitet takav kakav jeste. Sve što se napravi na kraju bit će dobro".

 

Na pitanje da li se vidi neki napredak u odnosu na početak priprema, Tojaga je rekao :

"Atmosfera u svlačionici je puno bolja, u odnosu na početak, kada smo se svi međusobno upoznavali. Vidim da ljudi u klubu rade, trude se, ali treba još mnogo toga kako bi klub bio jači. Ovih 12.kola ćemo iskoristiti kako bi isfiltrirali ekipu, i onda je pojačali sa dva tri prava pojačanja, kako bi što bolji dočekali Federalnu ligu. A na kraju,  treba sačekati i novi Upravni odbor, pa da vidimo kakva je politika kluba, i šta će nam biti cilj u Federalnoj ligi“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Velež trenutno zauzima posljednje mjesto na tabeli Premier lige BiH, dok je Vitez na desetom mjestu. Sudija utakmice je Antoni Bandić iz Gruda.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi