Tojaga: Ovo nije bila prava slika ekipe

Trener Veleža

Tojaga: Ovo nije bila prava slika ekipe

Jučer su fudbaleri Veleža na stadionu u Vrapčićima odigrali svoju treću pripremnu utakmicu. Protivnik je bio GOŠK, koji je slavio rezultatom 3:0,  ali je rezultat možda previsok za ono što se moglo vidjeti na terenu.   

Rezulat i sama igra je bila lošija nego u prve dvije utakmice, malo veća minutaža je data igračima koji su u prve dvije utakmice igrali manje, ali bez obzira na to  trener Tojaga je siguran da ono jučer nije bila prava slika ekipe. 

„Ovo nije bila prava slika ekipe. Ja sam ubijeđen da oni mogu više i bolje. Osjeti se polako i umor nakon napornog rada, jer sve su to igrači koji nisu navikli na jak ritam i siguran sam da će do početka prvenstva biti puno bolje", rekao je Toljaga, dodavši:

"Mi ćemo se osloniti na mlade igrače, ali bi nam sada dobro došlo i iskustvo Škaljića, Merzića, Demića i Kodre, koje bi pomoglo mlađim igračima, ali na njima je da se dogovore sa klubom. Ovo je sve jedan filter za Prvu ligu, i zato ćemo iskoristiti ovih 12 kola Premijer lige".

„Ove tri utakmice su nam bile od koristi kada je selekcija u pitanju,  jer nakon ove utakmice smo se zahvalili trojici igrača i poželjeli im sve najbolje. Takav je život nas igrača i trenera. Svjesni smo kakav kvalitet imamo, ali isto tako, taj manjak kvaliteta se može nadoknaditi jednom borbenošću i željom, što se moglo vidjeti protiv Željezničara i Osijeka", dodaje strateg Rođenih. 

Velež u ove prve tri utakmice nije postigao niti jedan gol, što jasno pokazuje šta će biti veliki  problem u nastavku sezone.

"Realizacija će nam biti problem jer nemamo kvalitetnih igrača. Brazilac Felipe je pokazao kvalitet, ali on je sada nespreman. Međutim, kada bude maksimalno spreman, bit će veliko pojačanje za nas. Mi moramo igrati na sigurno, oprezno, a nije sramota ni zatvoriti se, jer nemamo kvalitet da se nadigravamo i ganjamo po terenu sa jednim Sarajevom ili Širokim Brijegom. Jedan Atletico se zatvori protiv Barcelone na 35 metara od svog gola", dodao je.

Što se tiče odnosa sa radnom grupom, koja je na zadnjoj održanoj Skupštini, 16.01.2016, dobila zadatak da u roku od tri mjeseca organizira novu i da do tada pokuša stabilizirati situaciju u klubu, trener Tojaga kaže da je zadovoljan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Imam podršku i korektan odnos sa njima, kao i stalnu komunikaciju. Ne želim sam da odlučujem, tu su treneri iz omladinskog pogona i trener golmana. Uvijek 10 očiju vidi bolje od dva oka. To je jedan timski rad i mislim da će na kraju biti sve kako treba“.

Naredna utakmica Veleža je na rasporedu 10.02., a protivnik će biti Budućnost iz Podgorice. Utakmica je u sklopu Februarskog festivala, kojeg zajednički organizuju KN Red Army, UG Mostarski Rođeni i FK Velež, a sve kao sjećanje na nekadašnji veliki Veležov Februarski turnir, koji je bio poznat ne samo u bivšoj državi, već i u Evropi.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi