Tokak donio bod Samsunsporu

Turska Superliga, 22. kolo

Tokak donio bod Samsunsporu

Odigrana su dva susreta u okviru 22. kola turske Superlige. Nogometaši Manisaspora nisu uspjeli prekinuti crnu seriju od 9 susreta bez pobjede. 

Manisaspor je na svom Mayis stadionu dočekao Samsunspor, a susret je okončan rezultat 1:1. Domaći su došli u vodstvo već u devetoj minut, a strijelac je bio Isaac Promise. Bio je to osmi ovosezonski pogodak za Nigerijca.

Do kraja poluvremena mreže se nisu više tresle, da bi gosti do boda došli u samom finišu. Igrao se 83. minut kada je Kemal Tokak pogodio za veliko slavlje gostiju. Obje ekipe će nakon ovoga susreta ostati u donjem dijelu tabele, ali Samsun je daleko ugroženiji i nalazi se u opasnoj zoni. 

Sivasspor je na svom terenu savladao Antalyaspor, a konačan rezultat glasio je 2:1. Mehmet Nas je pogodio u 32. minuti, te su domaći sa prednošću od jednog gola otišli na predah.

U drugom poluvremenu ponovo domaći igraju bolje, a Erman Kilic je udvostručio prednost u 57. minuti. Sve što su gosti uspjeli napraviti do kraja bio je pogodak Tita iz 63. minute. Domaći su ovom pobjedom preuzeli četvrtu poziciju na tabeli.

Turska Superliga, 22. kolo (utorak):
Sivasspor - Antalyaspor 2:1  (Nas 32, Kilic 57 / Tita 63)
Manisaspor - Samsunspor 1:1 (Promise 9 / Tokak 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.