Navijač s leđa udario igrača, on ga na kraju stigao i nokautirao, ali svi pričaju o potezu sudije

Totalni haos na meču u Kolumbiji

Navijač s leđa udario igrača, on ga na kraju stigao i nokautirao, ali svi pričaju o potezu sudije

E. Čaušević

Užasne scene vidjeli smo sinoć pred početak utakmice kolumbijskih rivala Tolime i Millonariosa nakon što je jedan navijač domaćeg tima utrčao na teren i s leđa udario protivičkog igrača koji mu na kraju nije ostao dužan. Nakon svega što se izdešavalo utakmica ovih rivala na kraju nije ni odigrana.

Utakmica Tolime i Millonariosa privukla je veliku pažnju jer se na stadion Manuel Murillo Toro po prvi put vratio Daniel Catano koji je ljetos upravo iz Tolime prešao u redove Millonariosa, a jasno je da mu to navijači bivšeg kluba neće nikada oprostiti.

Catano se našao sinoć u početnom sastavu i dobio je žestoke zvižduke i uvrede tokom zagrijavanja, ali niko ni slutio nije šta nas čeka pred sami početak utakmice.

Kada su ekipe izašle na teren očekivao se početak utakmice jer su svi bili spremni za to, ali pred sami sudijski zvižduk došlo je do nevjerovatnog haosa na terenu.

Jedan od navijača Tolime utrčao je na teren i krenuo u sprint prema Catanu koji je bio leđima okrenut i nije vidio šta se dešava.

Na stadionu je nastala erupcija oduševljenja kada je taj navijač s leđa udario Catana, a zatim se dao u bijeg. Međutim, ni slutio nije da će ga dojučerašnji igrač Tolima bez problema stići i nije mu ostao dužan.

Oglasi

Catano je također udario navijača koji je na kraju završio na zemlji, ali se zaustavio na tome. Igrači Millonariosa bili su bijesni zbog propusta osiguranja i činjenice da je navijač Tolima bez problema ušao na teren i nasrnuo na njihovog saigrača.

Na kraju je policija reagovala i uhapsila navijača, ali šok za goste je tek uslijedio. Glavni sudija odlučio je pokazati Catanu direktan crveni kartin i za njega je utakmica bila završena, a da još nije ni počela

To je izazvalo bijes gostujuće ekipe koja je odbila da igra ovu utakmicu i napustili su teren jer se nisu osjećali sigurno.

Glavni sudija na kraju nije imao drugo rješenje nego da suspenduje ovu utakmicu, a naknadno će biti odlučeno da li će se igrati u nekom drugom terminu ili će pobjednik bili odlučen za zelenim stolom.

Catano je u dresu Tolime igrao četiri sezone, ali mu navijači nisu mogli oprostiti odlazak u redove Millonariosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi