Toluca blizu naslova prvaka

Mexico Clausura

Toluca blizu naslova prvaka

U prvoj utakmici finala za prvaka Meksika Santos Laguna i Tolua odigrali su neriješeno 2:2. Toluca je i u utakmicama četvrtfinala i polufinala prvu utakmicu igrala 2:2 u gostima, pa se nadaju da će i sad iskoristiti prednost domaćeg terena.

Santos je poveo u 13. minuti kada je Cardenas uposlio Darwina Quintera, a kolumbijski reprezentativac donio radost domaćim navijačima. Toluca je izjednačila u 22. minuti nakon kornera koji je izveo Zinha, a u gol pretvorio Dario Novaretti. Do kraja prvog poluvremena su oba tima imala po nekoliko izglednih prilika, ali je ostalo 1:1.

Toluca je u prednost došla u 67. minuti preko Zinhe, koji je sinoć bio najbolji pojedinac u redovima Los Diablosa. Nakon toga je Toluca imala dvije prilike da poveća prednost, ali ih nije iskoristila. Onda je u 84. minuti stigla kazna. Matias Vuoso je matirao Alfreda Talaveru i postavio konačnih 2:2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.