Toluca i Pachuca maksimalno

Meksiko Apertura

Toluca i Pachuca maksimalno

Pachuca i Toluca igraju savršeno na početku nove sezone meksičkog prvenstva, a America je upisala svoju prvu pobjedu u novom prvenstvu. Morelia iznenađujuće igra dobro, dok je veliki Cruz Azul konačno zaigrao u skladu sa svojim imenom.

Pachuca je upisala novu pobjedu, treću na startu prvenstva, a ne treba zaboraviti ni dvije pobjede u CONCACAF Ligi prvaka, što pokazuje da se igrači Pachuce nalaze u sjajnoj formi. Pachuca je gostovala kod Atlantea, koji je igrao svoj prvi meč u novom prvenstvu zbog igranja na Peace Cupu. Gosti su došli u vodstvo preko Juana Cacha u 24. minuti, a konačnih 2:0 postavio je povratnik u tim nakon povrede Ulises Mendevil pet minuta prije kraja.

Toluca u stopu prati Pachucu, baš kao i prošle sezone kad su imali na kraju isto bodova. Toluca se ovaj put osvetila UNAM Pumasu za eliminaciju u polufinali doigravanja prošle sezone. Domaći tim je u vodstvo došao u 33. minuti golom Edgara Duenasa, da bi dvije minute do odlaska na odmor Nestor Calderon povisio na 2:0. Devet minuta prije kraja utakmice kolumbijski reprezentativac Vladimir Marin, u svom prvom nastupu za Tolucu postavlja konačnih 3:0.  

Cruz Azul je također u novo prvenstvo ušao kao preporođen u odnosu na prošlu sezonu kada su u ligi ostali tek nakon baraža za opstanak. Drugu pobjedu iz tri utakmice Azul je ostvario na svom terenu protiv Monterreya, kojem je ovo bio prvi ovosezonski poraz. Sjajnu partiju pružio je Emanuel Villa, koji je s dva gola u 33 i 62. minuti donio pobjedu Cruza Azulu.

America je prvu pobjedu ostvarila na gostovanju kod Indiosa u Juarezu. Iako igra Americe nije bila ništa spektakularno, pobjeda se piše, a to je jedino bitno u ovom trenutku za tim koji na titulu čeka pet godina. Do pobjede su gosti došli u 87. minuti golom Angela Martineza.

U solidnoj utakmici između Tigresa i Jaguaresa, slavili su gosti iz Chiapasa rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Adolfo Bautista sa bijele tačke u 16. minuti utakmice. Tigresu je ovo bio prvi poraz u novoj sezoni, dok je Jaguares drugom pobjedom iz tri meča došao među prvih pet timova na tabeli.

Atlas je drugu uzastopnu pobjedu upisao protiv Santos Lagune, kojoj je ovo prvi poraz. Domaći tim je slavio sa 2:1. Ismael Fuentes je donio vodstvo Atlasu u 47. minuti, a samo tri minute kasnije Gerardo Espinoza povećava prednost Atlasa. Juan Mosqueda je u 70. minuti smanjio na 2:1, ali do kraja susreta igrači Atlasa su uspjeli održati stečenu prednost.

Queretaro i Puebla su podijelili plijen. Već u prvoj minuti legenda meksičkog nogometa Jared Borgetti donosi prednost Puebli, a Mauro Gerk u sudijskom vremenu prvog dijela postavlja konačnih 1:1.

Morelia je novo prvenstvo otvorila puno bolje nego što su i sami očekivali. Sa sedam bodova nalaze se na visokom trećem mjestu. Novu pobjedu upisali su protiv San Luisa. Fernando Salazar je iz penala doveo Moreliu u vodstvo, da bi Alfredo Moreno u 59. minuti također iz penala poravnao na 1:1. Ipak, Morelia do pobjede dolazi tri minute prije kraja preko Huga Droquetta.  

Rezultati:

Atlante – Pachuca 0:2
Cruz Azul – Monterrey 2:0
Queretaro – Puebla 1:1
Indios – America 0:1
Tigres – Jaguares 0:1
Atlas – Santos Laguna 2:1
Toluca – UNAM Pumas 3:0
Morelia – San Luis 2:1


Poredak:

Pachuca  i Toluca9, Morelia 7,  Cruz Azul, Atlas, Jaguares 6, America, Tigres, Monterrey, Santos Laguna,....Chivas, Atlante i UNAM Pumas 0. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.