Toluca ispala
Toluca neće odbraniti titulu

Meksiko Clausura

Toluca ispala

Igrači Toluce ispali su u četvrtfinalu doigravanja za prvaka Meksika od novajlije u ligi Indiosa, i tako neće odbraniti titulu osvojenu prošle godine.

UNAM Pumas uspjeo je nadoknaditi  zaostatak od 0:2 iz prve utakmice. Sjajnom igrom u meče gdje su se igrači Tecosa orijentirali samo na čuvanje prednosti iz prvog meča. Igrači Pumasa nisu uspjeli u prvom poluvremenu probiti autobus parkiran u svom kaznenom prostoru. Međutim, početkom drugog dijela, već u 46. minuti Dante Lopez donosi prednost od 1:0, da bi Francisco Palencia u 85. minuti postavio 2:0. U tom trenutku, to je bio rezultat s kojim se išlo u produžetke, ali nije tako mislio i Jose Toledo koji sjajnim golom u sudijskom vremenu donosi polufinale Pumasu, a na koljena baca igrače Tecosa.

Monterrey i Puebla su odigrali meč u kojem su gledaoci vidjeli četiri gola, po dva na obe strane. Puebla je imala prednost 3:1 iz prvog meča, ali su i u ovaj krenuli veoma silovito kao da oni ganjaju zaostatak, a ne njihov protivnik. U 14. minuti Alejandro Acosta donosi vodstvo Puebli, da bi u 56. minuti Roberto Rincon udvostručio tu prednost, i nije bilo više šanse za povratak Monterreya. Tri minute kasnije William Paredes smanjuje na 2:1, a Abraham Carreno u 77. minuti postavlja konačnih 2:2.

Toluca je u samo dva meča protiv Indiosa prosula sve ono što su gradili tokom cijele sezone. U regularnom dijelu su imali samo jedan poraz, bili su najefikasniji tim prvenstva, a u dvije utakmice protiv Indiosa nisu uspjeli postići ni jedan gol. Indios je imao prednost 1:0 iz prvog meča, i to su uspjeli sačuvati i u revanšu. Toluca je napadala tokom cijelog meča, ali nisu uspjeli probiti granitnu odbranu gostiju. Ispadanjem Toluce, navijači u Meksiku biće uskraćeni za finale koje su svi očekivali, finale dva najjača kluba u ovom trenutku Toluce i Pachuce. 

Nakon pobjede 3:1 u gostima, Pachuca je i kod kuće savladala Jaguares sa 2:0, i tako se lagano prošetala do polufinala Liguille. Los Tuzose su do pobjede odveli Gabriel Caballero i Cristaian Gimenez golovima u 45 i 50. minuti meča. Ispadanjem Toluce, Pachuci su širom otvorena vrata ka tituli, i samo ih čudo može zaustaviti na tom putu. 

Rezultati:

UNAM Pumas – Tecos 3:0 (0:2)
Monterrey – Puebla 2:2 (1:3)
Toluca – Indios 0:0 (0:1)
Pachuca – Jaguares 2:0 (3:1)

Parovi polufinala:

Puebla – UNAM Pumas
Indios - Pachuca

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.