Toluca prvak deset put

Mexico Clausura

Toluca prvak deset put

Završeno je nogometno prvenstvo Meksika, a novi prvak je momčad Toluce, koja je u drugoj utakmici finala protiv Santos Lagune slavila sa 4:3 nakon boljeg izvođenja penala.

Prva utakmica prije pet dana je završena rezultatom 2:2, dok je druga utakmica jučer, koja je odigrana na stadionu Toluce, okončana rezultatom 0:0. Kako u Meksiku ne postoiji pravilo gol u gostima novog prvaka su odlučili penali. Bolji, ili sretniji, izvođači penala bili su igrači Toluce.

Ovom titulom Toluca se izjednačila po broju osvojenih naslova sa Americom, koja također ima deset trofeja, a najtrofejni klub je ostao Chivas, koji ima jednu više. Iz Toluce su najavili kako već sljedeće sezone kreću po 11. naslov prvaka Meksika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.