Veznjak Plavih upitan za Široki Brijeg

Tomić: Slaviti ću gol za 1:0, za 3:0 neću!

Neigranje Tomislava Tomića u Lukavici itekako su se osjetili na igri aktuelnog šampiona BiH, a vezni fudbaler Plavih još od priprema vuče jednu nezgodnu povredu koljena.

Nakon što je uspio sanirati, novi udarac u koljenog u meču sa Zrinjskim ponovo je zakomplikovaa situaciju, pa nastup ovoga fudbalera u derbiju 23. kola BH Telecom Premijer lige u kojem će Željezničar ugostiti Široki Brijeg još uvijek je neizvjestan.

"Što se tiče moje povrede ja sam u petak radio magnetnu rezonancu. Koljenu nije ništa strašno, malo je meniskus oštećen, ali doktor je meni rekao da mogu igrati. Možda ja mogu, ali mene koljeno i dalje bolji. Taj kolaletaralni ligamenat je oštećen i ima malu rupturu. Protiv Sarajeva i Zrinjskog sa igrao tako što sam se dobro zgrijao i nisam stvarno ništa osjećao, mada je poslije utakmice bilo bolova, a i koljeno je bilo natečeno. Ja sam trenirao ovaj tjedan, da nema boli – ima, ali ako ikako budem mogao ja ću sutra igrati, nakon što kod našeg doktora napravim jednu dobru bandažu i pod tabletama", objasnio je Tomić prirodu svoje povrede zbog koje je upitan za duel sa Širokim Brijegom u čijim redovima je i ponikao.

"Očekujem jednu tešku utakmicu. Znamo da Široki Brijeg igra standardno dobro na Grbavici. Znamo da su dali najviše golova u ligi. Nadam se da će naša odbrana zaustaviti njihove napade, mislim da će utakmica biti neizvjesna do samog kraja i nadam se pobjedi", rekao je veznjak Plavih, a dodavši da su povrede najveći problem ekipe Hajrudina Đurbuzovića.

"Provokacija" iz tabora kluba u kojem je ponikao kako kaže nije bilo, ali i u timu sa Pecare su svjesni da je zdravstveni bilten u želji daleko od idealnog.

"Znam da znaju da nas ima dosta povrijeđenih, ali i onih koji su u procesu oporavka. Tu mislim na Kerlu, ja, Hodžić i Selimović, a vjerujem da sa Kvesićem, Čolićem, Elvirom Čolićem imamo ekipu 'povrijeđenih' koja bi se mogla boriti za vrh tabele, ako ćemo pričati realno, a mi smo i dalje prvi. Svi na nešto otpisuju, i prošle sezone, a mi smo i dalje prvi, pa neka se malo zapitaju", rekao je Tomić.

Duel protiv ekipe u kojoj je ponikao za Tomića će biti motiv više.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Utakmica protiv Širokog svakako će mi biti motiv više, ako Bog da da postignem gol", a na novinarsku opasku hoće li ga slaviti kazao je:

"Mogu ga slaviti ili ne slaviti. Šta ja znam? Ako ga dam za 3:0 neću, ako bude za 1:0 hoću". 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.