Veležov "shopping" u Hrvatskoj: Nakon nade Dinama među Rođene stiže i bivši Hajdukovac

Pojačanje među stativama

Veležov "shopping" u Hrvatskoj: Nakon nade Dinama među Rođene stiže i bivši Hajdukovac · Saznajemo

Admin Čaušević

Pred proljetni dio sezone Velež se odlučio za dovođenje igrača iz Hrvatske. Rođeni dovode ciljana pojačanja kako bi pojačali konkurenciju tamo gdje najviše škripi, a izgleda da su dvije pozicije "zakrpljenje".

Nakon što su uspjeli dovesti talentovanog Vitu Čaića iz Dinama, Rođeni su na pravom putu da dovedu i bivšeg golmana Hajduka, Tomislava Duku.

Osman Hadžikić je sigurna jedinica na gola Veleža, međutim u stručnom štabu mostarskog kluba su odlučili da ovom golmanu ipak treba konkurencija.

Kako SportSport.ba saznaje ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno u narednim danima golmanske pozicije će pojačati 31-godišnji Duka.

Hrvat je posljednje dvije godine igrao u Litvaniji, branio je za Žalgiris. Bosna i Hercegovina će mu biti treća inostrana stanica jer je jedno vrijeme bio i u rumunskom Cluju.

Oglasi

Osim za Hajduk, Splićanin je branio za još nekoliko klubova u Hrvatskoj kao što su Kamen, Imotski, Istra i Zagora Usora.

Braneći u Rumuniji i Litvaniji uspio je osvojiti šest trofeja te bi sa svojim međunarodnim iskustvom trebao donijeti određeni kvalitete Veležu.

S obzirom da dolazi Duka, kako SportSport.ba saznaje Faris Ribić bi trebao napustiti ekipu te će otići na posudbu u Metković.

Faris Ribić
Faris Ribić FK Velež FK Velež Pozicija: GK

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Inače, Velež je naciljao još jednog talentovanog Dinamovca. Riječ je 18-godišnjem veznjaku Luki Vrbančiću koji bi trebao stići na posudbu do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež pripreme za novu sezonu počinje u ponedjeljak. Trener Dean Klafurić će obaviti prozivku na stadionu Rođeni poslije čega slijedi nekoliko dana treniranja u Mostaru.

Bazični dio priprema će biti obavljen u Turskoj, a Velež proljetni dio sezone počinje Kup utakmicom protiv Tuzla Cityju. Susret će se igrati 10. ili 11. februara na stadionu Rođeni.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
dragi susjedi, i vi progledali, zapadu se okrenuli. bravo!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi