Borac u derbiju nije šutao u okvir: "Zato jesmo preko i pored"
Foto: E. Dindić

Izjave nakon derbija

Borac u derbiju nije šutao u okvir: "Zato jesmo preko i pored"

E. Ganibegović

Tuzla City i Borac odigrali su blijed derbi 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, završeno je 0:0.

Jedinu pravu priliku na utakmici imao je Sulejman Krpić u 30. minuti, ali istakao se Nikola Ćetković sjajnom odbranom.

Trener Borca Tomislav Ivković dao je svoj komentar nakon utakmice:

"Tvrda utakmica, veliki ulog je bio. Drugi protiv trećeg, svaki kiks dovodi drugu ekipu u probleme. Sarajevo je tu, prijeti. Moramo gledati sebe, ako nam se usput ovi neki rezultati još poslože, sve ok. Čestitam igračima i jedne i druge ekipe, sucima, danas zaista možemo se pohvaliti da je bio sve na sportskom nivou."

"Osim šanse što je imala Tuzla u prvom poluvremenu, gdje jedino nismo zatvorili kako treba, naravno da navijači traže golove, pogotovo domaćina. Mi smo svoju neku ideju na pola ispunili, ali smo tražili da budemo opasniji na polukontru i kontru. Falio nam je taj treći pas u nizu da bi došli u bolju situaciju, ali igrati derbi u gostima, svaki bod je bod više", dodao je.

Borac nije uspio šutirati u okvir gola danas.

Oglasi

"Je, ali smo šutirali preko i pored", rekao je Ivković uz osmijeh i nastavio: "Bilo je namjere, ali jednostavno se tako desi. Tuzla je dva ili tri puta, ne znam tačno. Utakmica je takva bila da se igrala šahovska partija i čekalo se da neko pogriješi."

Iako je Selver Ahmetović danas vodio Tuzlake, izjavu nakon utakmice dao je njegov pomoćnik Mensur Dedić.

"Sigurno da je bilo teško pripremiti ovu utakmicu nakon turbulentne sedmice iza nas. Čestitam momcima koji su zaista radili sedam dana kvalitetno, pokušali smo neke stvari da iskorigujemo i to se pokazalo na terenu. Voljni momenat je podignut na veći nivo. Zaista igrati protiv Borca, s obzirom na to da se ove ekipe često sastaju, igrači se poznaju, način i sistematika igre i vrlo je teško nadmudriti jedan drugog. Ovu utakmicu su odlučivale nijanse, bolji potez", rekao je Dedić i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ljepote nije bilo, samim tim zato što se išlo na čvrstu i sigurnu igru, da ne bude kiksa. To je prvi znak ono što se kaže da izvučemo maksimum iz ovoga. Trebala nam je pobjeda, ali evo i bod je ok s obzirom iz kakve situacije mi izlazimo. Ostali smo bez šefa i te neke stvari koje su se poklopile".

Tuzla City, dakle, i nakon ovog kola ostaje druga, a Borac treći. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

mido1921
Ne brini posložit će vam sudije rezultate kao i do sad.
6 0
Iziksaudvicu
Hahaha s ovim ivkovicem uvijek cirkus
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi