Ivković: Podrška Ćeli jer se i Ronaldu i Messiju desi da promaše penal

Trener Plavih nakon Veleža

Ivković: Podrška Ćeli jer se i Ronaldu i Messiju desi da promaše penal

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara večeras su na svom terenu remizirali protiv Veleža (0:0) u derbiju 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Atmosfera na Grbavici danas je bila spektakularna jer je Željezničar proslavio svoj 100. rođendan.

Jedino su izostali golovi, ali domaći su sredinom drugog dijela mogli do pobjede kada je Juričić promašio penal.

Nakon meča svoj komentar dao je i trener domaćeg tima Tomislav Ivković.

"Nakon penala smo imali dvije situacije jako dobre. Teško je igrati jer je Velež iskusna ekipa, imaju toliko igrača i ne znam kako stanu svi u svlačionicu. Imali smo penal i da smo to zabili sigurno bi meč išao u drugom smjeru, Nažalost nismo iskoristili, dajemo podršku Ćeli i velikim igračima se desi poput Messija i Ronalda da promaše penal. Mi moramo biti skromna ekipa, navijači bi željeli nekog igrčaa da stavim, ali najbolje znam kakva smo ekipa i kakva je situacija. Možda bismo primili gol da smo se previše otvorili. Realna je nula kada sve sagledamo", rekao je Ivković za Moja TV.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osvrnuo se i na gradski derbi protiv Sarajeva koji slijedi Želji u srijedu.

"Derbi je uvijek derbi. Igrao sam derbije Hajduk - Dinamo i Zvezda - Parzizan iderbi ostaje derbi bez obzira na tabelu. Očekujem puno naših navijača, kvalitetnu utakmicu. Idemo ponizno i skrušeno dalje", dodao je trener Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

think
Bravo treneru, izvlačiš max iz ovih igrača što imaš i nema ti se šta prigovoriti.. bit će bolje aBda!
6 0
user1619288209
Sereš Tomo ko foka....šta trenirate...i penali se uvježbavaju...nemaš u ekipi igrača koji može opaliti po golu izvan šesnaest....izgleda baš da vrijedi ona Amarova....ne može bivši golman biti dobar trener...!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi