Tomsk pod istragom

Zbog transfera Pogrebnyaka

Tomsk pod istragom

Ruska policija je pokrenula istragu u sibirskom klubu Tom iz Tomska.

Razlog su kriminalne radnje na koje se sumnja da su se desile prilikom transfera Pavela Pogrebniyaka iz moskovskog Spartaka 2006. Po pisanju Novaya Gazete što je i pokrenulo cio slučaj, treća strana je prilikom dolaska visokog napadača bila plaćena sa 400.000 dolara.

Yuri Stepanov, direktor Tomska, potvrdio je da je policija otvorila istragu, ali da klub funkcionira normalno i da će navijači biti obavješteni o rezultatima istrage. Pogrebniyka je inače tada ostao u Tomsku samo godiinu dana, a zatim je prešao u Zenit sa kojim je osvojio titulu i Ligu UEFA dok je od 2009. član Stuttgarta.

Tomsk je bio pred bankrotom 2009, ali je tada spašen nakon što je premijer Vladimir Putin sugerisao vlasnicima sedam najvećih naftnih i energetskih tvrtki da sa svojim novcem spasu klub. Ekipa je nakon 19. kola na 12. mjestu na tabeli sa 16. bodova i za vikend dočekuje Spartak Nalchik za koji igra Adnan Zahirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti