Bivši Plemić komentarisao navijačicu Hrvatske: Nije se proslavio kulturom izražavanja

Aktivan je na društvenim mrežama

Bivši Plemić komentarisao navijačicu Hrvatske: Nije se proslavio kulturom izražavanja

H. Zilić

Jedna od vodećih vijesti na Mundijalu u Kataru bilo je ponašanje navijačice hrvatske reprezentacije Ivane Knoll koja je na ulicama Katara u kupaćem kostimu snimala reklamu za modni magazin, a poznati su zakoni u Kataru.

"Muškarcima i ženama savjetuje se da ne nose kratke hlače ili majice bez rukava kada hodaju ulicama Katara. Zna se kultura i zakoni u ovoj zemlji. Ovo što smo vidjeli od navijačice Hrvatske je bilo užasno i gadno", stoji u saopštenju organizatora Mundijala.

Ipak, navijačica Hrvatske nije se puno obazirala na ove zahtjeve domaćina tako da je sada čekaju sankcije zbog nepoštivanja kulture i pravila u tuđoj državi.

Njeno ponašanje izazvalo je dosta reakcija i osuda, a oglasio se i bivši fudbaler Zrinjskog Tonći Kukoč koji se nije baš proslavio vokabularom.

"Bolje jedan sat na *urcu nego cijeli dan na suncu", napisao je Kukoč u jednom od komentara.

Nije Kukoč jedini koji je imao žestoke i vulgarne komentare, jer su društvene mreže zatrpane negativnim komentarima na račun ove navijačice koja je očigledno pretjerala.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Kukoč je još uvijek aktivan na fudbalskim terenima, a prema podacima transfermarkta trenutno je član hrvatskog drugoligaša Opatije.

Dres Zrinjskog je nosio 2017. i 2018. godine nakon čega odlazi u mađarski Honved.

Nakon Honveda nova stanica je bila Kisvarda, zatim pomenuta Opatija.

Iza sebe ima respektabilnu karijeru igrao je za Hajduk, Istru, Bresicu, CSKA Sofiju, Livorno i Como, ima i tri nastupa za U21 reprezentaciju Hrvatske.

Kukoć je dosta aktivan na društvenim mrežama tako i da ne čudi njegov komentar na objavu o Ivani Knoll koja je svojim ponašanjem stigla na anslovnice svjetskih medija.

Oglasi