Toni Kroos imao dodavanja skoro kao cijeli tim Arsenala

Veznjak Bayerna odigrao možda i najbolju utakmicu u karijeri

Toni Kroos imao dodavanja skoro kao cijeli tim Arsenala

Njemački reprezentativni veznjak Toni Kroos odigrao je sinoć u dresu Bayerna protiv Arsenala jednu od najboljih utakmica u svojoj karijeri. 

Pored vodećeg pogotka za svoj tim, Kroos je bio i pravi vođa na terenu. Sve akcije kretale su od njega, a službena statistika na kraju utakmice pokazuje da je Kroos imao loptu u svojim nogama češće od ostalih igrača. 

Kroos je utakmicu završio sa 151 tačnim dodavanjem od 162 pokušaja, dok je kompletan tim Arsenala imao 186 dodavanja, od toga 165 tačnih. Veznjaci Arsenala Jack Wilshere i Mathiu Flamini su imali po 20 dodavanja. 

Drugi igrač Bayerna po broju tačnih dodavanja bio je Philipp Lahm sa 128 tačnih dodavanja. Kroos je nakon briljantne utakmice priznao da je ovo bila jedna od njegovoh najboljih utakmica u karijeri. 

"Moja najbolja utakmica u Bayernu? Možda, iako je bilo dobrih utakmica i ranije. Najvažnije je da smo potvrdili dobru formu iz Bundeslige protiv jedne od najboljih ekipa Evrope", rekao je Kroos.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.