Kroos u fudbalsku penziju odlazi sa 33 godine, otkrio je i posljednji klub u karijeri!

Već se oprostio od Njemačke

Kroos u fudbalsku penziju odlazi sa 33 godine, otkrio je i posljednji klub u karijeri!

A. Čaušević

Toni Kroos neće pomjerati granice te će se od fudbala oprostiti radnim 30-im, saopštio je jedan od najboljih veznjaka današnjice.

Kroos se nakon ispadanja sa Evropskog prvenstva oprostio od Njemačke, a sada je najavio i definitivno odlazak u penziju te prestanak s profesionalnim igranjem fudbala.

U razgovoru za Bild sjajni veznjak je kazao da se planira oprostiti sa 33 godine, odnosno kada mu istekne aktuelni ugovor s Real Madridom.

"Penzionisat ću se u Madridu, u to sam siguran. Mislim da je 2023. godine prava i namjerno odabrana. Do tada ću imati 33 godine", rekao je ovaj zaista genijalni fudbaler.

Ipak, Kroos ne odbija mogućnost i produženja saradanje i to sve pod uvjetom da ga u Realu budu i dalje željeli. Jedno je sigurno - Los Blancosi će mu biti posljednji klub u karijeri.

"Možemo sjesti i zajedno odlučiti hoćemo li produžiti ugovor na godinu ili dvije. Potpuno sam otvoren za tu mogućnost."

Pouzdani Nijemac je u Real stigao 2014. godine iz Bayerna i to za skromnih 25 miliona eura. Od tada je sa Kraljevima osvojio svako takmičenje u kojem je nastupio i to više puta. Prije Reala igrao je za Bayern i Bayer, a ponikao je u Hansi Rostock.

Ovaj 31-godišnjak je za Njemačku je odigrao 106 utakmica i postigao 17 golova. Prvi nastup upisao je 3. marta 2010. godine u prijateljskoj utakmici s Argentinom koju je Njemačka izgubila s 1:0. Četiri godine kasnije s Njemačkom je protiv iste reprezentacije stigao do titule prvaka svijeta.

"Ovu odluku donio sam i ranije, jer sam znao da neću moći biti u pravom izdanju na Svjetskom prvenstvu Kataru", napisao je Kroos. "Hvala svima na podršci, ali i na kritikama koje su mi bila dodatna motivacija."

Kroos se također zahvalio i Jogiju Löwu koji ga je uveo u reprezentaciju te poželio puno sreće i uspjeha Hansiju Flicku.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Radne 30-te. Pa ne može Čaušević da ne pogriješi pa da mu život zavisi od toga. Je li te stid familije i prijatelja? Garant čitaju što napišeš i objaviš pa vide koliko si loš i koliko te raja ovdje proziva i ukazuju ti na greške što napraviš
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi