Toni zadovoljan debijem u dresu Rome

Startovao pobjedom

Toni zadovoljan debijem u dresu Rome

Edmir Škorić

Roma je večeras slavila na Olimpicu protiv Chieva s 1:0, iako su Rimljani veliki dio utakmice odigrali sa deset igrača. Svoj debi imao je napadač Luca Toni.

Daniele De Rossi već u prvoj je minuti doveo Romu u vodstvo nad Chievom iz Verone. Činilo se da taj rezultat neće biti aktivan do kraja utakmice kada je u 11. minuti golman Doni zaradio crveni karton (drugi golman Lobont stao na gol umjesto Vučinića).

Ipak, do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Vučica je došla do vrijedne pobjede, nakon što su u prošlom kolu u finišu utakmice protiv Cagliarija propustili prednost od dva gola. Svoj debi pred navijačima Rome imao je italijanski napadač Luca Toni koji je prošle sedmice stigao iz Minhena.

"Stvarno sam sretan zbog rezultata u mojoj prvoj utakmici pred navijačima Rome i pokušao sam večeras dati svoj maksimum", kazao je Toni za italijanski Sky Sport po završetku utakmice.

"Najvažnije je bilo osvojiti sva tri boda jer nije bilo lako igrati većinu utakmice sa 10 igrača. Ovo je bio odgovor nakon onog što se dogodilo u Cagliariju. Imali smo dozu bijesa u sebi i stvarno smo noćas željeli pobijediti", dodao je nekadašnji golgeter Fiorentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti