Tony Pulis proslavio deset godina na klupi Stokea

Tony Pulis proslavio deset godina na klupi Stokea

Midhat Šljivak

Menadžer Stoke Cityja Tony Pulis danas je proslavio deset godina na klupi ovog tima.

Pulis je klupu Stokea preuzeo 1. novembra 2002. godine,a jedinu kraću pauzu na klupi Pottersa imao je 2005. godine kada je otpušten na kraju sezone. Ipak, naredne godine ponovo je preuzeo tim, a 2008. godine je tim odveo do Premiershipa, gdje su jedan od najtvrđih protivnika posebno za favorite.

"Ovdje mi je fantastično. Bilo je i dobrih i loših trenutaka u ovom periodu. Nije lako biti menadžer jednog kluba, ali se nadam da će ljudi cijeniti ono što sam uradio u proteklih deset godina. Kada sam stigao ovdje, posjeta na sadionu je bila mala. Nismo se čak mogli ni istuširati kako treba u svlačionicama. Drago mi je što smo sad na vrhunskom nivou", rekao je Pulis.

Tony Pulis je uveliko zaslužan i za karijeru našeg reprezentativnog golmana Asmira Begovića koji je prvi golman tima sa Britannia stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.