TOP 10 igrača koji nisu osvojili trofej sa reprezentacijom

TOP 10 igrača koji nisu osvojili trofej sa reprezentacijom

10. Michael Ballack

S. Bošković

U svakom sportu postoje igrači koji su bili blizu osavajanja ligaških i internacionalih trofeja, no nikad nisu uspjeli u tome. Gubili su finala u posljednjim minuta, na penale, zbog slobodnog bacanja. No, u drugim sportovima velika takmničenja se događaju češće, dok u nogometu Svjetsko prvenstvo je svak četire godine, kao i kontinentalno.Uvijek se za naslov bore tri do četiri reprezentacije što uzrokuje da mnogi veliki igrači ostanu bez prestižnih trofeja. Pogledajmo kojih je 10 najboljih ostalo bez trofeja sa reprezentacijom: 

Umirovoljeni reprezentativac Njemačke koji danas broji 38 godina je jedan od najnesretniji igrača ikad. 

Michael Ballack je došao vrlo blizu osvajanja velikog internacionalnog trofeja, ali ga nikad nije podigao. Odigrao je 98 susreta za Njemačku, postigao 42 gola. 

2002. godine je izgubio finale Svjetskog prvenstva od Brazila sa 2:0. Šest godina kasnije je Njemačka izgubila finale Europskog prvenstva od Španjolske, 2008. godine, sa 1:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.