TOP 10 igrača koji nisu osvojili trofej sa reprezentacijom

TOP 10 igrača koji nisu osvojili trofej sa reprezentacijom

5. Paolo Maldini

S. Bošković

U svakom sportu postoje igrači koji su bili blizu osavajanja ligaških i internacionalih trofeja, no nikad nisu uspjeli u tome. Gubili su finala u posljednjim minuta, na penale, zbog slobodnog bacanja. No, u drugim sportovima velika takmničenja se događaju češće, dok u nogometu Svjetsko prvenstvo je svak četire godine, kao i kontinentalno.Uvijek se za naslov bore tri do četiri reprezentacije što uzrokuje da mnogi veliki igrači ostanu bez prestižnih trofeja. Pogledajmo kojih je 10 najboljih ostalo bez trofeja sa reprezentacijom: 

Paolo Maldini je često okarakterisan kao jedan od najboljih defanzivaca svih vremena, i to je tačno. 

U karijeri koja je trajala 24 godine osvojio je veliki broj trofeja, od toga pet trofeja Lige prvaka uz mnoštvo drugih trofeja. 

Unatoč zavidnom uspjehu na klupskoj sceni, Maldini nikad nije uspio osvojiti trofej s reprezentacijom.

Dva puta je poražen u finalu, prvo 1994. kada je Roberto Baggio protiv Brazila promašio penal, a onda drugi put u finalu Europskog prvenstva sa 2:1 od Francuske. Trezeguet je postigao auto-gol, koji je ujedno i bio zlatni gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.