Topić dao gol, Saturn izgubio
Marko Topić pogodio mrežu u 9. minutu meča

U prijateljskoj utakmici sa Rostovom

Topić dao gol, Saturn izgubio

Marko Topić, nekadašnji, ali prema izjava selektora Miroslava Ćire Blaževića i budući fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine danas se upisao u strijelce u prijateljskoj utakmicu koju je njegov Saturn iz Moskve odigrao protiv Rostova.

Topić je doveo Saturn u vodstvo u 9. minutu utakmice, ali to nije bilo dovoljno da njegov tim izbjegne poraz od 1:2. U 25. minutu izjednačio je Astafyef, što je bio rezultat prvog poluvremena. Međutim, u 73. minutu Saturn je poklekao, a presudio im je Gatzkan iz jedanaesterca.

Topić je posljednju utakmicu za naš nacionalni tim odigrao u aprilu 2002. godine, kada smo u prijateljskom susretu izgubili od Hrvatske u Zagrebu – 0:2. Nezadovoljan tadašnjim statusom u ekipi, izjavio je da više ne želi igrati za BiH dok je Blaž Slišković selektor. No od tada do skora, niti jedan od selektora, Sliškovićevih nasljednika (Fuad Muzurović, Meho Kodro), nije ga pozivao u reprezentaciju.

Ipak, sjetio ga se Blažević, pa će sudeći prema njegovim izjavama u bh. medijima, Topić biti na narednom spisku reprezentativaca za utakmice kvalifikacija za SP «Južnoafrička Republika 2010» koje igramo protiv Belgije, 28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici.

Očito, ovaj napadač u dobroj je formi, pa će dobro doći našoj selekciji u odsustvu povrijeđenog Vedada Ibiševića, kao alternativa za sjajne špic igrače Edina Džeku (Wolfsburg) i Zlatana Muslimovića (PAOK).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.