Topić: Slišković je bolestan čovjek
Marko Topić je ogorčen zbog Bakinih optužbi

I napadač Saturna odgovorio Baki

Topić: Slišković je bolestan čovjek

"Blaž Slišković je bolestan čovjek! Zbog njega, Ahmeda Pašalića i njima sličnih ljudi sedam godina nisam igrao za voljenu reprezentaciju, jer su mi oni tražili pare za poziv.

Šokirao sam se kada mi je Samir Muratović jutros javio da je to objavljeno. Nisam mogao vjerovati. Da je to izjavila normalna osoba zamislio bih se, ali to mi je rekao čovjek koji je sve što je imao izgubio je na kocki. Upravo je on radio sve ono za što optužuje mene i selektora Miroslava Blaževića.", rekao je Marko Topić za SportSport.ba.

Na današnji dan prije sedam godina „otkačio“ Baku

Slišković je u četvrtak izjavio kako je Topić platio Blaževiću kako bi dobio poziv i zaigrao jednu minutu u kvalifikacionom susretu protiv Belgije.

„To je mogla smisliti samo bolesna osoba. Svi znamo da sam tačno prije sedam godina zbog Bake i Pašalića napustio reprezentaciju i tada javno izjavio da ne želim igrati dok su oni tu. Nije mi bilo lako, ali jednostavno nisam više mogao trpiti nepravdu. Izgubio sam mnogo u karijeri zbog takve odluke, ali sam i bez reprezentacije napravio odličnu karijeru. Igrao sam u Bundesligi, stekao ime u Rusiji, u pršloj sezoni sam bio drugi strijelac lige... i sada tvrdim da sam zaslužio poziv. Ćiro me je zvao zbog dobrih igara i to znaju svi koji se razumiju u fudbal“, ispričao je Topić u jednom dahu, a onda razočarano ustvrdio:

Proziva me čovjek koji je sve izgubio na kocki
Topić – Rahimić – Muratović

Glavne poluge Ćirine ekipe, osim Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića, trenutno su Elvir Rahimić i Samir Muratović. Zanimljivo, u vrijeme vladavine grobara bh. fudbala, Sliškovića i Pašalića, njih dvojica nisu bili u kombinacijama za državni tim. To je primijetio i Topić, koji je sa obojicom navedenih u prijateljskim odnosima.
„Slišković i Pašalić su i njima dvojici tražili novac za poziv. Sramota je da tada oni nisu igrali. Rahimić je sa CSKA osvojio sve što se osvojiti moglo. Ali nije imao mjesto u reprezentaciji, jer nije htio da im plati za poziv. Sada im smeta što su obojica glavne karike našeg nacionalnog tima“, ističe Topić. 

„I onda čovjek koji je sve izgubio na kocki priča kako sam platio Ćiri za poziv. Zbog čega? Što mi to treba? Karijera mi je na zalasku, ne planiram potpisivati nove ugovore. Imam odličan ugovor sa Saturnom i za dvije, tri godine završavam karijeru. Vjerujem da ni jedna normalna osoba neće povjerovati u njegove priče. Svi iskreni ljubitelji najvažnije sporedne stvari prepoznaju iskrenost, odnosno Sliškovićeve nebuloze. On i Pašalić su uništili Savez i sada im smeta što smo napravili rezultat, te na sve načine pokušavaju upropastiti ono što je dobro. Neka im je na čast!“

Za razliku od Bake nije me sramota što sam Bosanac

Topić je istakao kako je reprezentacija Bosne i Hercegovine za njega od prvog dana bila jedini izbor.

„U reprezentaciji BiH sam od 1997. godine. S obzirom na moju vjeroispovjest igrao sam za svoju reprezentaciju i kada to baš nije bilo popularno. A gdje je tada bio on? Skrivao se po Mostaru i Zagrebu. Bilo ga je sramota što je Bosanac, odnosno Hercegovac. A sada daje ovakve izjave. U reprezentaciji nije napravio ništa, a sada mu smeta što smo na dobrom putu da se plasiramo na SP. Odgovorno tvrdim da atmosfera nikada nije bila bolja, a najveće zasluge pripadaju sadašnjem selektoru. Ćiro je veliki gospodin i vjerujem da će ovo brzo prevazići, te da ćemo do kraja odraditi započeti posao i uprkos svim dušmanima plasirati se na Mundijal. Ubjeđen sam da nas ovo neće pokolebati i da ćemo iz svega izaći još jači“, decidan je Topić.

Neka se posavjetuje sa psihijatrom

„Veliki sam vjernik i zato Sliškoviću javno poručujem – oprosti mu Bože jer ne zna šta radi! Da je pametan ne bi to izjavio. Treba mu pružiti medicinsku pomoć. Neka se posavjetuje sa psihijatrom! Zamolio bih i odgovorne u Savezu neku mu i oni pomognu, neka mu obezbjede dobrog ljekara. Očito je da on nema novca jer je sve izgubio na kladionici.“


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.