"Topnici" žele potrošiti municiju
Cesar je odlično čuvao svoju mrežu u prvom meču

Liga prvaka, revanši osmine finala

"Topnici" žele potrošiti municiju

Večerašnje revanš utakmice osmine finala Lige prvaka trebale bi ponuditi mnogo uzbuđenja. Arsene Wenger, strateg Arsenala, tvrdi kako će Romu na Olimpicu napasti od prve minute jer je to najbolji način da sačuva prednost iz Londona (1:0).

«Dobra je vijest da nismo imali povreda od meča FA Cupa protiv Burnleyja. To znači da su svi igrači spremni i 'naoštreni' za duel sa Romom. Zbog toga ćemo od početka krenuti ka golu protivnika. Moramo ih pritisnuti jer ćemo na taj način ostvariti povoljan rezultat, odnosno plasman u četvrtfinale», istakao je Wengere.
Iako francuski stručnjak nije otkrivao sastav postoji mogućnost da hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva bude među prvih 11.

S druge strane, veliko ohrabrenje za «vučicu» je povratak Francesca Tottija, kapitena i najboljeg igrača. Totti je imao problema sa desnim koljenom, ali je sada spreman za duel.
No, prema pisanju Gazzetta dello Sport, Luciano Spelletti neće moći računati na ozlijeđene Simonea Perrottu, Cicinha i Maxa Tonetta, kažnjenog Daniela De Rossija, te Phillipea Mexesa koji se posljednjih dana suočava sa virozom, odnosno visokom temperaturom.

Inter želi pobjedu

Vatreno će biti i na Old Traffordu, u duelu Manchestera i Intera (0:0). To se posebno odnosi na verbalne duele Mourinha i Fergusona, ali je i Zlatan Ibrahimović poručio «đavolima» da se nemaju čemu nadati.
»Dolazim da Manchester izbacim iz Evrope», smjelo je naglasio švedski napadač i nastavio:
«Pobjeda protiv Genoe u Seriji A je bila veoma značajna, a sada smo svi fokusirani na Ligu prvaka. Idemo po pobjedu i mislim da imamo dobre izglede», dodao je Ibrahimović.

Prvaci spremni

U taboru lidera Premiershipa i aktuelnog prvaka Evrope mirno dočekuju susret.
«Slično je bilo prošle godine kada smo odigrali 0:0 sa Barcelonom na Nou Campu da bi u revanšu slavili sa 1:0. Priželjkujem sličan epilog. Moramo postići najmanje jedan gol, ali se i znalački braniti», naglasio je Paul Scholes (34), veznjak domaćina.

Blaga prednost domaćinu

Veoma zanimljivo biće i u ostala dva duela u kojima će se sastati Porto - Atletico (2:2) i Barcelona - Lyon (1:1). Domaćini su u blagoj prednosti zbog povoljnih rezultata iz prvih susrta, ali su i Madriđani i Francuzi kadri pomrsiti račune. Sudeći prema najavama iz Lyona, Miralem Pjanić će biti među 18 igrača koji će gostovati u Kataloniji.


Parovi
Porto - Atletico (prvi meč 2:2), Barcelona - Lyon (1:1), Roma - Arsenal (0:1), Manchester United - Inter (0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.