Torlak: Ako mogu da biram, neka bude 2:0
FOTO: EPA

Bivši kapiten Sarajeva za SportSport.ba

Torlak: Ako mogu da biram, neka bude 2:0

E. Škorić

Sedin Torlak, nekadašnji kapiten FK Sarajevo, jedva čeka 109. derbi gradskih rivala.

Torlak je dres Sarajeva nosio od 2008. do 2013. godine i u bordo timu je igrao više od 150 utakmica, pa se s pravom može reći da je jedan od članova bordo porodice. Imao je uvijek dobar odnos s navijačima, koji su cijenili sve one koji su glavom išli na kopačku, davali zadnji atom snage za uspjeh tima. 

"Pamtim sve derbije u kojima sam nastupao, čak i detalje. To se ureže u čovjeka i ne zaboravlja se lako. Volio bih da sam mogao još da igram u Sarajevu, to mi nekako nedostaje, a sada ugalvnom igram rekreativno i uvijek sam nekako uz loptu", kazao je Torlak za SportSport.ba.

Ponekad derbi odluče stvari u svlačionici - riječi kojima trener "naloži" igrače, mada Torlak priznaje da nije ni to jednostavno. Treba izabrati prave riječi koje bi igračima dale snagu, a u isti tren ih zadržale čvrsto na zemlji.

"Ne znam šta bih rekao igračima, vjerovatno da ta tri boda znače više nego protiv neke druge ekipe i da se za ovakve utakmice živi. Tražio bih od igrača da osjete atmosferu, da ih ona ponese".

Često smo svjedoci "nula - nula" derbija, ali uvijek se jasno nadamo dobroj i otvorenoj utakmici s dosta golova. 

"Obzirom na igrački kadar i filozofiju trenera, mislim da će to biti sličan derbi kao i neki prošli - tvrd i čekanje kiksa protivnika. Nadam se, iskreno, da griješim u prognozi".

Nije tajna šta Torlak očekuje od nedjeljne utakmice, koja će biti jako važna za oba tima. "Mislim da će Muhamed Janjoš i saradnici preniejti na igrače svu čar derbija, ipak su ih dosta odigrali. Volio bih da slavimo 2:0".

Za kraj, upitali smo Sedina ko bi mogao da riješi derbi i postane čovjek odluke.

"Borbenost i lucidnost nekog igrača bi mogla da presudi, a ja bih volio da Haris Duljević pogodi za pobjedu", kazao nam je Torlak na kraju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bit će ovo još jedan vječiti derbi koji će ovaj sjajni stoper odgledati s tribina ili preko TV ekrana, ali njegove emocije, kaže, ostaju iste i kao prije nekoliko godina.

"Uvijek osjećam taj adrenalin, moje srce kuca za bordo boje, pa neka me obraduju", zaključio je.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi