Torlak: Cilj je osvojiti maksimalan broj bodova

Defanzivac Sarajeva po povratku iz Opatije za SportSport.ba

Torlak: Cilj je osvojiti maksimalan broj bodova

Prvotimci Sarajeva su se vratili sa priprema iz Opatije. Sezona počinje za nešto više od sedam dana, a generalnu probu ekipa sa Koševa će odigrati u Mostaru protiv Zrinjskog. 

Nakon povratka iz Opatije kontaktirali smo Sedina Torlaka, koji nam je govorio o pripremama, rasporedu Sarajeva u nastavku sezone, kapitenskoj traci...

 

Vratili ste sa priprema iz Opatije, koliko ste zadovoljni urađenim i da li se ekipa spremila za nastavak sezone?

 

"Uradili smo taj završni dio priprema u Opatiji. Loši tereni nisu nam dozvolili da igramo kako smo očekivali. Počeli smo dobro, a potom je uslijedio mali pad. Cilj je svakako bio da se dobro uigramo rezultat je bio u drugom planu. Mislim da smo se dobro pripremili i da ćemo to pokazati u drugom dijelu sezone."

 

Da li u Mostaru protiv Zrinjskog možemo očekivati najbolji sastav Sarajeva i da li je rezultat bitan u tom susretu?

 

"Bit će nekih rokada, ali mislim da će ekipa koja istrči u Mostaru igrati i u Zenici. Nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak i što bolje se pripremiti za utakmicu na Bilinom polju gdje su nam bodovi jako bitni." 

 

Sarajevo u prvih šest kola gostuje četiri puta, koliko je po vama bodova potrebno da se osvoji kako bi Sarajevo ostalo u borbi za vrh tabele?

 

"Potreban je maksimalan broj bodova, to je sigurno. Mi ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu i nadamo se maksimalnom broju bodova. Ekipa mora dati sve od sebe na svakoj utakmici i rezultat ne bi trebao odustati."

 

Mnoge zanima da li će Sedin biti kapiten i u nastavku sezone?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Mislim da je to pitanje davno riješeno i da se ne treba vraćati na to. To smo riješili još u Međugorju i kapiten će biti Muhamed Džakmić."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti